Styckningskurs

Under hösten startar vi åter upp våra populära styckningskurser där erfarna styckare och jägare under två dagar lär dig om djurens anatomi och hur du på bästa sätt tar vara på köttet. Inga förkunskaper krävs för kursen.

Styckningskursen omfattar 2 dagar;  1 övernattning, 1 trerättersmiddag, 1 frukost, 1 lunch och 2 fika.
Boende: Del i dubbelrum. Kursmaterial ingår.

Dag 1 Fredag

  • Ankomst och incheckning kl 16
  • Samling, fika och genomgång kursmaterial
  • Viltets anatomi
  • Middag

Dag 2 Lördag

  • Frukost kl 7
  • Samling vid slakteriet kl 8
  • Praktiska övningar varvat med teori
  • Hygien aspekter vid kötthantering
  • Styckningstips
  • Hur man styckar stor/små djur
  • Skottskador
  • Matlagningstips
  • Malning och paketering av kött
  • Kursen avslutas med fika ca 15.00. Lunch och fika ingår

Varje kursdeltagare får ett halvt djur att stycka (vildsvin/dovhjort). Deltagarna får köpa köttet de har styckat. Priset: 80:-/kg med ben.

Kursavgiften är 2895 kr /person


Kurs i naturlära

Kursens grund är densamma som jägarexamen men utesluter skjutning/vapenhantering samt fällandet av viltet och är istället helt inriktad på naturläran. Kursen omfattar två dagar med en övernattning.
Kontakta Cindy för mer information om denna kurs.


Jägarexamen

All info om våra kurser i jägarexamen hittar du på vår specialsajt om jägarexamen.


Välkommen att kontakta Cindy för mer information om våra kurser.

Cindy Liedberg
info@ulfstorp.se
Tel: 0512 – 620 15