Julias pannkakstårta
Ingredienser:
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
3 st Ulfstorps Gårdsägg
Garnering:
Hallonsylt
Vispad grädde
Bär
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna i en bunke. Stek pannkakorna och lägg dem på hög där du varvar pannkakor med hallonsylt mellan lagren (räcker med varannan). Bred vispad grädde över tårtan och toppa med lite smaskiga bär.
Cindys äggröra
Ingredienser:
6 st hårdkokta ägg
3 msk Hellmans mayonnaise
Salt + peppar
Sambal oelek
Variationer
1 tsk finhackad rödlök, 2 msk salladslök, vitlökspulver, 1tsk dijonsenap, eller färska örter, garnera med örter, löjrom, räkor, paprika pulver….
Smaklig spis!
Förvara äggen rätt
Äggen håller bättre om de förvaras med den spetsiga sidan nedåt – och alltid i kylskåp. Förvaras äggen rätt håller de sig ätbara i mellan två och tre månader. Testa färskheten genom att knäcka ägget i en skål. Ser ägget normalt ut med hög och fast gula – samt luktar normalt – går det i regel att äta. Äldre ägg får en lösare gula och flyter ut mera.