Allmän kursinfo

På Ulfstorps säteri har vi en lång tradition inom jakt och utbildning och på våra marker ligger en av landets förnämsta skjutbanor – Svegeråsen JSK.

Pedagoger/jägarmästare
Våra lärare för jägarexamen är utbildade pedagoger med lång erfarenhet beträffande utbildning och kunskap i jakt och allt som där kan komma i fråga. Genom åren har de utexaminerat fler än tusen elever till jägarexamen.

Ulfstorps Säteri
Ulfstorps Säteri andas tradition och genuinitet, gården och markerna har haft samma ägare i fem generationer vilket garanterar dig kvalitet och kultur. På säteriet trängs du inte med andra gäster utan här är jakten, trivseln och maten i centrum. Du och dina kurskamrater disponerar ensamma över säteriet under er vistelse.

I vår omedelbara närhet kring Ulfstorps Säteri finns det gott om vilt i olika former och här jagas det året om. Vår miljö är unik.

Allt på samma plats
Samtliga utbildningsmoment för vår intensivkurs i jägarexamen sker i anslutning till gården vilket gör att du slipper onödiga och tidsödande transporter.

Hjälp för personer med lässvårigheter
Vid samtliga kurstillfällen kan vi utan extra kostnad erbjuda extra hjälp för personer med lässvårigheter som dyslexi eller ordblindhet. Våra pedagoger, som är utbildade inom området, erbjuder fri extra handledning. Ljudböcker finns tillhanda samt att frågor läses upp av speciallärare under det teoretiska provet.

Proven
Det teoretiska provet samt samtliga praktiska prov för att få jägarexamen görs tillsammans med av polisen utsedda och godkända examinatorer.

Kurslitteratur
”Din väg till jägarexamen” är kurslitteratur från Jägarnas Riksförbund och Bilda Förlag. Boken kostar ca 495 kronor. Boken kan du beställa av oss men finns också på de flesta boklådorna i landet.

 

Våra kursledare i jägarexamen:

Alf Pettersson
Erfaren kursledare med ett förflutet i Naturvårdsverket, Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund och yrkeslärare på Naturbruksgymnasium. Stort fritidsintresse för jakt, skog och viltvård.

 

  

Kalle Thorén
Yrkeslärare vid Tenhults Naturbruksgymnasium med stort intresse för jakt, jakthundar och viltvård.

 

Per Magnusson
Jaktintresserad viltmästare med stort intresse för skogen där han varit verksam i yrkeslivet.

 

Lars-Göran Andersson
Viltmästare och mycket erfaren kursledare som brinner för jakt, skog och viltvård.